Betuwe aan zee

Betuwe aan zee

Natuurlijk ligt de Betuwe niet écht aan zee (al voelt dat met hoog water wel eens zo), maar er zijn wél volop leuke strandjes waar je je zomer in eigen land kunt doorbrengen. Dit zijn de mooiste en gezelligste stranden van de Betuwe.

Beldert Beach

De Beldert’ ligt tussen Tiel, Zoelen en Buren en is vooral onder jongeren heel populair. Er is een angstaanjagend hoge glijbaan, netten voor strandvolleybal en een heuse Wipeout-survivalbaan (waar je wel apart voor moet reserveren). De Beachclub heeft lekkere loungebedden. Kom je met jongere kinderen of wil je wat meer rust? Kies dan een plekje onder de bomen bij de lage glijbaan en haal je eten en drinken bij de Kiosk. Er zijn ook altijd strandwachten aanwezig, de waterkwaliteit wordt gemeten en er is een EHBO-service.

Betuwe Strand

Betuwe Strand in Beesd is een familiecamping maar het is ook zeer geliefd bij daggasten. Het strand staat vooral bekend om de toffe waterskibaan en het zogenoemde ‘funpark’ met onder andere glijbanen, een watertrampoline en duikplanken. Ook hier wordt de kwaliteit van het water in het hoogseizoen goed in de gaten gehouden.

De Rotonde

Camping De Rotonde in Enspijk is ook open voor dagrecreatie. Het natuurzwembad ligt aan de A2, iets dat je dat niet meteen associeert met een rustig dagje strand, maar eenmaal aan het water merk je daar grappig genoeg niets van. Een leuke, kleinschalige en veilige plek met kleine kinderen vanwege het waterspeeltoestel en een afgeschermd ondiep gedeelte. Met grotere kinderen leuk vanwege de glijbaan, het waterklimrek en springkussen. En als volwassene kun je er rustig je baantjes trekken als je zou willen, of een boek lezen op de goed onderhouden ligweide. Er is een snackbar, een La Place en een McDonalds.

Eiland van Maurik

Vakantiepark Eiland van Maurik is een begrip in de regio. Het heeft ook echt de vorm van een eiland, al kun je er gewoon naartoe rijden, en het ligt heel prachtig aan de voet van Utrechtse heuvelrug. Populair onder locals vanwege de jachthaven, en ook onder watersporters en vissers. Prachtige startplek voor een dagje varen. Het heeft een uitgestrekt strand, groene ligweides en schoon zwemwater. Goede en leuke lunchtentjes ook.

Foto: Beldert Beach

Foutje gespot? Of hebben we een mooi of leuk strand gemist? Laat het ons weten!

8 x bijzondere B&B's in de Betuwe

8 x bijzondere B&B's in de Betuwe