Bootjevaren op de Linge

Bootjevaren op de Linge

Mijn lieve oma (die honderd is geworden) deed het al: varen op de Linge. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam ze vaak met haar vader van Rotterdam naar de Betuwe omdat hier nog eten was. Al varend over het slingerende riviertje leek de oorlog even heel ver weg.

Wij huren ook bijna elke zomer een bootje. De Linge is prachtig: stil, schoon, omringd door groen en met uitzicht op de mooiste huizen en tuinen. Je springt zo vanaf de boeg in het koele water en wanneer je trek krijgt, leg je na het zwemmen ergens aan voor een picknick. Wat wil je nog meer?

De beste plekken voor het huren van een bootje:

 1. Lingevaren

  Perfecte plek om op te stappen (bij een restaurant aan de Linge in Rhenoy), goede bootjes, vriendelijke service. In het hoogseizoen kun je ook een sloep voor de late namiddag en avond huren.

  www.lingevaren.nl

 2. Ecorecreatie

  Milieuvriendelijke (want elektrische) fluisterbootjes. Mooie sloepen en wat fijn om zo stil over het water te glijden. Opstappen in Arkel of Buren.

  www.ecorecreatie.com

 3. De Lachende Gans

  Lekker luxe varen vanuit Tricht. De bistro verhuurt prachtige sloepen en geeft je, als je wilt, ook nog een goedgevulde picknickmand mee.

  www.bistrodelachendegans.nl

Foto: Betuwetips

Een foutje gespot? Of heb je zelf een tip? We horen graag van je! Laat het weten via tips@betuwetips.nl.

De mooiste bossen van de Betuwe

De mooiste bossen van de Betuwe

Italiaans smullen bij Kulinaria

Italiaans smullen bij Kulinaria