8 x bijzondere B&B's in de Betuwe

8 x bijzondere B&B's in de Betuwe

Zin in een weekendje weg? Of in een vakantie in eigen land? In de Betuwe, een prachtig gebied vol (ongerepte) natuur in het midden van Nederland, vind je genoeg bijzondere bed & breakfasts voor een heerlijk verblijf. Mooi in de lente, als alle fruitbomen in bloei staan, maar zeker ook de moeite waard in de rest van het jaar.

We hebben 8 unieke en echte Betuwse B&B’s voor je geselecteerd, van luxe tot avontuurlijk:

1. Slapen tussen de bloesems

Er zijn meerdere plekken in de Betuwe waar je prachtig tussen de bloesems kunt slapen (in elk ander seizoen zijn fruitbomen ook prachtig trouwens).

lindebloesem.jpeg

In B&B De Lindenbloesem in Rhenoy slaap je in de voormalige paardenstal van een oude boerderij. De Lindenbloesem ligt aan De Linge, met afstand het lieflijkste riviertje van de Betuwe. Zwemmen, wandelen, fietsen, ooievaars kijken: het kan hier allemaal. Je kunt zelfs een arrangement nemen en samen met je overnachting ook de lelijke eend huren om in rond te touren, of de fluistersloep reserveren.

2. Tussen de kersen en pruimen

bloeesemgaard.jpeg

B&B De Bloesemgaard in Eck en Wiel is vernoemd naar de omringende hoogstam-kersenboomgaard en pruimenboomgaard. Het is zowel een bed & breakfast als een vakantiehuis voor maximaal 12 personen. Er zijn drie ruime kamers (de Kersenkamer, Appelkamer en Pruimenkamer!) met elk vier bedden en eigen badkamer. Deze 100 jaar oude, karakteristieke, Betuwse woonboerderij ligt op de grens van de Betuwe en de Utrechtse Heuvelrug: een ideale locatie voor het maken van mooie fietstochten. Er is zelfs een oplader voor e-bikes. De gemeenschappelijke ruimte is sfeervol ingericht en heeft een houtkachel. Aan de lange eikenhouten tafels serveren gastvrouw Anja en gastheer Gijs een heerlijk uitgebreid ontbijt.

3. Waan je prins of prinses in een heus kasteel

kasteel.jpeg

Altijd al eens op een kasteel willen overnachten? Aan de lommerrijke laan van Ophemert ligt Kasteel Ophemert. Een prachtig historisch kasteel uit 1265 (!), compleet met slotgracht, bruggetje en kasteeltuin. Het kasteel wordt beheerd door een adellijke familie. De gastheer en gastvrouw verwelkomen je enthousiast en de kamers zijn helemaal in stijl. Mét buitenzwembad.

4. Terug naar de kleuterschool

kleuterschool.png

Zoelen is alweer zo’n mooi dorp in de Betuwe. In De Oude Kleuterschool vind je herinneringen aan de vroegere bestemming van het gebouw, zoals in een oude schoolfoto die een hele wand beslaat. Met eigen opgang en privéterras.

5. Slapen in stijl

tuil.jpeg

Een prachtige, monumentale boerderij met luxe kamers, uitstekende bedden en goede gastheren. De Heeren van Tuil verwennen je: ‘s avonds een goed glas wijn, ‘s ochtends uitgebreid ontbijten, overdag relaxen in de fruitboomgaard. Je mag ook onbeschaamd het verzamelde antiek en de moderne kunst van de eigenaren bewonderen. Of dobberen in de jacuzzi. En als je zin hebt in een wandeling, loop je zo langs de Waal met uitzicht op Zaltbommel.

6. Slapen tussen de koeien op De Pippert

pippert.jpg

Hoeft het allemaal niet zo luxe en zoek je wat meer avontuur? Hoeve De Pippert is een werkende melkveehouderij uit 1840 in het mooie Betuwse dorp Ophemert. Je logeert er bij de boerenfamilie, temidden van melkkoeien en kalveren. Er is onder andere een knuffelschuur, boerderijwinkeltje en kaasmakerij. Er is genoeg te doen op de boerderij, maar wil je toch het erf af, dan wandel je zo door de ongerepte uiterwaarden langs de Waal. Je slaapt op De Pippert in tenten van Het BoerenBed.

7. Lekker bijkomen zonder de kinderen

betuwebubbels.jpeg

B&B Betuwe & Bubbels is een adults only bed & breakfast om lekker bij te komen en te cocoonen. Je hebt hier helemaal je eigen plekje, want het sfeervol gerenoveerde rietgedekte huis heeft een eigen opgang en fijn terras en tuin met veranda. De inrichting is modern landelijk en comfortabel. Lekker luieren en lezen op een ligbedje met uitzicht op schapen en paarden, wat wil je nog meer?

8. In een gerenoveerde stal

kade10.jpeg

Bij Kade10Buren net buiten Buren slaap je in een prachtig gerenoveerde stal. De B&B ligt bij de Linge, bij klompenpad Erichem en halverwege etappe 5 van het Maarten van Rossumpad. De gastvrije eigenaren verhuren twee comfortabele en moderne ruime kamers. Ook is er een ruimte voor vergaderingen of kleinschalige privé-bijeenkomsten.

Grote foto: AtKris

Een foutje gespot? Heb je zelf een tip? Of wil je samenwerken? We horen graag van je! Laat het weten via tips@betuwetips.nl.

Betuwe aan zee

Betuwe aan zee

Wellness in de Betuwe

Wellness in de Betuwe