Uit eten met kinderen in de Betuwe

Uit eten met kinderen in de Betuwe

Wil je uit eten met de kinderen, maar heb je geen zin in (alleen maar) pannenkoeken of friet? Check dan deze leuke én goede kindvriendelijke restaurants in de Betuwe.

1. Streek in Culemborg

Een grote, sfeervolle bar-brasserie met duurzame streekproducten. Streek heeft smakelijke borrelplanken, goede vegetarische gerechten en een prima kindermenu. En een geweldige (geluiddichte) binnenspeeltuin!

Lees ook: ‘Bij Brasserie Streek mogen de kinderen los

2. Caatje aan de Lek in Culemborg

Erg mooi gelegen restaurant in fort Werk aan het Spoel, net buiten Culemborg. Het fort is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en bestaat uit een aantal markante gebouwen waartussen de kinderen vrijuit kunnen ravotten. Caatje serveert biologische producten en heeft een goede gril (ook lekkere vegetarische burgers!).

3. ‘t VeerHuys in Beusichem

Favoriete plek voor gezinnen, vanwege de grote speelhoek, de uitzoekcadeautjes en het vriendelijke personeel. Maar het uitzicht - op Lek, uiterwaarden en veerpont - maakt deze plek voor iedereen de moeite waard. Tip: ga na het eten gewoon een keertje heen en weer met de pont. ‘t VeerHuys heeft een uitgebreide (kinder)menukaart en een groot terras. Het is ook een hotel, mocht je willen blijven overnachten.

4. De Nieuwe Pauw in Leerdam

Een all you can eat-restaurant met veel keus uit gerechten uit de hele wereld (maar met een focus op Aziatisch). Populair bij gezinnen vanwege het (toetjes)buffet en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Je betaalt vooraf voor een bepaalde tijd (minimaal 2 en maximaal 3 uur) en daarvoor mag je onbeperkt eten en drinken. De Nieuwe Pauw heeft ook een speelruimte en kinderen eten tegen een schappelijk tarief.

5. DRIES en CO in Elst

Ook Elst (tussen Arnhem en Nijmegen) hoort bij de Betuwe, de Overbetuwe om precies te zijn. DRIES en CO is een modern restaurant met loungebar, cocktails, bites en huisgemaakte zoetigheden, zeker geen kinderrestaurant. Maar ze hebben er wel aan de kinderen gedacht: er is een speciale ‘kinderplank’ (met knakworst!) en een kindermenu. De open keuken is ook leuk, zo kunnen de kinderen met eigen ogen zien hoe een kok te werk gaat.

6. ‘t Berghuis in Amerongen

t Berghuis ziet eruit alsof het zo uit een sprookjesboek is geslopen. Schattig huis, middenin het bos aan de voet van de Amerongse berg. Vanachter de vele ramen heb je zicht op de imposante koudbloedpaarden in het weiland en de speeltuin voor de deur. Er is ook een klimpark. Buiten staat water voor de hond en er liggen volop wandel- en ruiterpaden. Prima kaart (pannenkoeken, maar ook goede salades en soepen), gastvrije sfeer.

7. De Pannenkoekenbakker in Buren

De Pannenkoekenbakker in Buren, onderdeel van een keten, is waarschijnlijk het populairste pannenkoekenrestaurant van de Betuwe. Het zit er vaak vol, dus reserveer op tijd. Buren is een sfeervol vestingstadje van 600 jaar oud, waar je mooi kunt wandelen. Daarna kunnen de kinderen hun energie kwijt op de speelzolder van dit restaurant, terwijl jij van je salade of soep geniet.

8. 3D Café in Herwijnen

Het 3D Café is het café-restaurant van GeoFort, een uniek museum op het gebied van cartografie en navigatie in het Fort bij de Nieuwe Steeg in Herwijnen. Het fort maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is omgebouwd tot één groot leerzaam avontuur. Buiten het café, bij de vuurplaats, mag je geregeld zelf marshmallows roosteren en er is ook een mooie natuurspeeltuin. Als je alleen naar speeltuin en het restaurant wilt, hoef je geen entree te betalen. Het 3D Café sluit wel al om 18.00, maar je kunt wel meteen na sluitingstijd van het GeoFort (om 17.00) aanschuiven.

9. De Stapelbakker in Beesd

De Stapelbakker is officieel een pannenkoekenrestaurant, prachtig gelegen, midden op het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Maar je kunt er ook goed eten als je geen pannenkoek meer kunt zien. Er is een uitgebreide lunchkaart en een wat kleinere dinerkaart, met onder andere lekkere borrelplanken en goede maaltijdsalades. De Stapelbakker gebruikt zoveel mogelijk biologische streekproducten. Die je zelf ook kunt kopen in de naastgelegen Landgoedwinkel. Buiten is er een groot terras, een speeltuin en een skelterbaan voor de kinderen.

10. Brasserie NU in Kerk Avezaath

Ook Brasserie NU (net buiten Tiel) is favoriet bij gezinnen, vooral op de vroege avond. Dat komt waarschijnlijk door de relaxte sfeer, want er is geen uitgebreide speelhoek (wel een kleine). Wij nemen altijd UNO-kaarten mee zodat we een spelletje kunnen doen aan tafel. Er is een goed en betaalbaar kindermenu.

Foto: Bar Brasserie Streek

Een foutje gespot? Of heb je zelf een tip? We horen graag van je! Laat het weten via tips@betuwetips.nl.

Wellness in de Betuwe

Wellness in de Betuwe

Schrijver Walter van den Berg: 'Als ik de dijk op loop kán het even niet mooier'

Schrijver Walter van den Berg: 'Als ik de dijk op loop kán het even niet mooier'