Uit eten met kinderen in de Betuwe

Uit eten met kinderen in de Betuwe

Wil je uit eten met de kinderen, maar heb je geen zin in (alleen maar) pannenkoeken of friet? Check dan deze leuke én goede kindvriendelijke restaurants in de Betuwe.

Dit artikel is bijgewerkt met nieuwe tips op 9 juli 2020.

1. Olijf in Tiel

Onze huidige favoriet. Op het leukste pleintje van Tiel - het Korenbeursplein - vind je deze Italiaan met verrukkelijke houtovenpizza’s en verse pasta’s. De inrichting is modern en gezellig, de bediening vriendelijk en kinderen zijn van harte welkom bij Olijf. Vraag om de kindermaat pizza, die is echt groot genoeg voor ze.

2. Streek in Culemborg

Een grote, sfeervolle bar-brasserie met duurzame streekproducten. Streek heeft smakelijke borrelplanken, goede vegetarische gerechten en een prima kindermenu. En een geweldige (geluiddichte) binnenspeeltuin!

Lees ook: ‘Bij Brasserie Streek mogen de kinderen los

3. Caatje aan de Lek in Culemborg

Erg mooi gelegen restaurant in fort Werk aan het Spoel, net buiten Culemborg. Het fort is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en bestaat uit een aantal markante gebouwen waartussen de kinderen vrijuit kunnen ravotten. Caatje serveert biologische producten en heeft een goede gril (ook lekkere vegetarische burgers!).

4. ‘t VeerHuys in Beusichem

Favoriete plek voor gezinnen, vanwege de grote speelhoek, de uitzoekcadeautjes en het vriendelijke personeel. Maar het uitzicht - op Lek, uiterwaarden en veerpont - maakt deze plek voor iedereen de moeite waard. Tip: ga na het eten gewoon een keertje heen en weer met de pont. ‘t VeerHuys heeft een uitgebreide (kinder)menukaart en een groot terras. Het is ook een hotel, mocht je willen blijven overnachten.

5. De Pannenkoekenbakker in Buren

De Pannenkoekenbakker in Buren, onderdeel van een keten, is waarschijnlijk het populairste pannenkoekenrestaurant van de Betuwe. Het zit er vaak vol, dus reserveer op tijd. Buren is een sfeervol vestingstadje van 600 jaar oud, waar je mooi kunt wandelen. Daarna kunnen de kinderen hun energie kwijt op de speelzolder van dit restaurant, terwijl jij van je salade of soep geniet.

6. 3D Café in Herwijnen

Het 3D Café is het café-restaurant van GeoFort, een uniek museum op het gebied van cartografie en navigatie in het Fort bij de Nieuwe Steeg in Herwijnen. Het fort maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is omgebouwd tot één groot leerzaam avontuur. Buiten het café, bij de vuurplaats, mag je geregeld zelf marshmallows roosteren en er is ook een mooie natuurspeeltuin. Als je alleen naar speeltuin en het restaurant wilt, hoef je geen entree te betalen. Het 3D Café sluit wel al om 18.00, maar je kunt wel meteen na sluitingstijd van het GeoFort (om 17.00) aanschuiven.

7. De Stapelbakker in Beesd

De Stapelbakker is officieel een pannenkoekenrestaurant, prachtig gelegen, midden op het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Maar je kunt er ook goed eten als je geen pannenkoek meer kunt zien. Er is een uitgebreide lunchkaart en een wat kleinere dinerkaart, met onder andere lekkere borrelplanken en goede maaltijdsalades. De Stapelbakker gebruikt zoveel mogelijk biologische streekproducten. Die je zelf ook kunt kopen in de naastgelegen Landgoedwinkel. Buiten is er een groot terras, een speeltuin en een skelterbaan voor de kinderen.

8. Hoppies in Ammerzoden

Toegegeven, het is net geen Betuwe, want Hoppies ligt in Ammerzoden en dat hoort bij de gemeente Maasdriel. Maar we kregen deze goede tip binnen en die konden we niet negeren! Hoppies is een natuurspeeltuin annex lunchrestaurant met terras en wint wat ons betreft de prijs voor meest avontuurlijke kinderparadijs. Denk: vlotten bouwen, modderbaden, verdwalen in een maïsdoolhof en nog veel meer. Je kunt ook een picknick reserveren als je liever in de omliggende natuur wilt lunchen. Superleuk!

Foto: Bar Brasserie Streek

Wat is jouw favoriete restaurant in de Betuwe? Laat het ons weten via tips@betuwetips.nl of op onze socials!

Een foutje gespot? Of heb je zelf een tip? We horen graag van je! Laat het weten via tips@betuwetips.nl.

Wellness in de Betuwe

Wellness in de Betuwe

Schrijver Walter van den Berg: 'Als ik de dijk op loop kán het even niet mooier'

Schrijver Walter van den Berg: 'Als ik de dijk op loop kán het even niet mooier'