De mooiste bossen van de Betuwe

De mooiste bossen van de Betuwe

Bij de Betuwe denk je misschien niet meteen aan bos. Maar we hebben bossen hoor! En mooi zijn ze ook.

Onze top 5 (met als voorwaarde dat je er na afloop van een lange wandeling ook lekker in de zon een kop koffie of een speciaalbiertje kunt drinken):

 1. Mariënwaerdt

  Een prachtig, eeuwenoud familielandgoed bij Beesd, vol mooie lanen en statige huizen. Eenmaal moe gewandeld kun je op het fijne terras van De Stapelbakker een herfstbiertje met borrelplank of koffie met een pannenkoek bestellen. Op weg naar huis slaan we vaak wat biologische kaas, jam of ander lekkers in bij de naastgelegen Landgoedwinkel. Voor de kinderen is er een natuurspeeltuin en een springkussen.

 2. Neerijnen

  Een klein, maar fijn bos aan de uiterwaarden van de Waal. Met een prachtige laan waar de hond los mag, en een hooggelegen pad waarvandaan je reeën, ooievaars, witte reigers en ander moois kan zien. Loop vooral ook even door naar het betoverende gemeentehuis - een heus kasteel met slotgracht - en de bijbehorende ommuurde kasteeltuin. Koffie drinken en borrelen kan bij het Stroomhuis, een oud schakelstation aan de rand van het bos.

 3. Het Zoelense bos

  Bij het schilderachtige dorp Zoelen liggen Landgoed Soelen en het Zoelense bos, een gebied van 190 hectare met afwisselend bos en graanakkers. Er is ook een imposant kasteel en slotgracht, een fruitboomgaard waar honden los mogen spelen en een wandelroute toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Koffie drinken, lunchen of borrelen kan bij Herberg De Zoelensche Brug, een voormalig tolhuis aan de rivier de Linge.

 4. Het Ommerense bos

  Ook dit mooie oude parkbos ligt op een landgoed, namelijk Landgoed Den Eng in Ommeren. Aan het bos ligt het Streekmuseum Baron van Brakell, waar je alles over de geschiedenis van wonen en werken in de Betuwe kunt leren. Een bijzondere plek voor koffie én natuurlijk appeltaart is ‘appelcafé’ Natuurlijk Gruun. Je vindt hier ook een boerenwinkel en een educatiecentrum.

 5. Het Lingebos

  Het Lingebos bij Vuren is in de jaren zestig aangepland en dus redelijk jong. Het is er prachtig voor een herfstwandeling of een fietstocht, ook zijn er ruiterpaden en kinderen kunnen er uitgebreid spelen in het stoere speelbos. Het bos bestaat uit een recreatiegebied met strand en zwemmeer, een wilder natuurgebied en de überhippe en populaire camping De Lievelinge. Als de camping open is, moet je zeker een drankje doen op hun terras. Zo niet, dan ligt vlakbij het pannenkoekenhuis Het Lingebosch.

  Let op! Het Lingebos is afgesloten met slagbomen, je betaalt door een uitrijkaart te kopen.

Een foutje gespot? Of heb je zelf een tip? We horen graag van je! Laat het weten via tips@betuwetips.nl.

Foto: Betuwetips

Het spookt in de Betuwe! De beste spooktochten

Het spookt in de Betuwe! De beste spooktochten

Bootjevaren op de Linge

Bootjevaren op de Linge