Wellness in de Betuwe

Wellness in de Betuwe

Wat is er lekkerder dan opwarmen in de sauna? In slaap vallen tijdens een ontspannende gezichtsbehandeling misschien? Of laat je liever je spieren los kneden tijdens een goede massage? Dit zijn de beste, fijnste wellness- & beauty-locaties in de Betuwe.

Betuwsch Badhuys

Het Betuwsch Badhuys in Lienden is een boerderij met een klein maar compleet wellnesscentrum. Sfeervol en intiem is het er, en tegelijkertijd heb je er wel alle faciliteiten, zoals een beautysalon, een pedicuresalon en zelfs een kapsalon! Je mag er je badkleding aanhouden, wat in veel grotere sauna’s niet mogelijk is. Poedeltje naakt baden mag natuurlijk ook! En wil je met een groepje vriendinnen privé de sauna gebruiken, dan kun je het privé-arrangement reserveren. Ideaal.

Sawatdee Spa

Sawatdee Spa in Tiel is één van mijn persoonlijke favorieten. De Thaise masseuses zijn fantastisch, de olie die ze gebruiken is verwarmd, en hun zachte maar sterke handen doen wonderen.  De salon is sfeervol en schoon, met kleurrijke bloemen en comfortabele massagebedden. En je kunt er altijd terecht, ook wanneer je op de dag zelf wilt reserveren. Er zijn twee locaties: de eigen hoofdvestiging en een salon in het Van der Valk-hotel in Tiel.

Moon City Spa

Wil je meer dan alleen ontspanning? Ga dan naar Moon City Spa in Culemborg. De salon is  gespecialiseerd in huidverbetering, geeft uitstekende schoonheidsbehandelingen en goed huidadvies. Ook kun je er terecht voor permanente make-up, microneedling of cellulitisbehandelingen.

Beautycenter Enouvelle

In dit kleinschalige beautycentrum in het bosrijke dorpje Neerijnen kun je je van top tot teen laten pamperen. Enouvelle biedt schoonheidsbehandelingen voor je hele lijf, verschillende massages, en als je dan nog niet genoeg hebt kun je daarna opwarmen en afkoelen in de sauna. Er is een weelderige sprookjestuin om in te relaxen. En je hebt ook de mogelijkheid tot overnachten, want de salon werkt samen met B&B Snellenstein, een charmante B&B in een herenboerderij uit 1830.

Sauna Devarana

De mooiste sauna die ik ken. En ik heb er heel wat bezocht, van Groningen tot Brabant. Deze sauna ligt in Den Bosch, maar als je in de Betuwe verblijft ben je er binnen een half uurtje. In Devarana beland je in een sfeervolle mix van Aziatische beelden en Midden-Oosterse baden. Je vindt er alle soorten sauna’s, een hamam, (zout)baden en je kunt deelnemen aan heel goede opgietingen die je (soms letterlijk) de adem beneden. Het is er niet massaal, maar precies groot genoeg, met een mooie tuin en fijne serre met luilekkerstoelen.

Foto: Betuwsch Badhuys

Een foutje gespot? Of heb je zelf een tip? We horen graag van je! Laat het weten via tips@betuwetips.nl.

Uit eten met kinderen in de Betuwe

Uit eten met kinderen in de Betuwe