5 x bijzondere B&B's in de Betuwe

5 x bijzondere B&B's in de Betuwe

Zin in een weekendje weg? Of in een vakantie in eigen land? In de Betuwe, een prachtig gebied vol (ongerepte) natuur in het midden van Nederland, vind je genoeg bijzondere bed & breakfasts voor een heerlijk verblijf. Mooi in de lente, als alle fruitbomen in bloei staan, maar zeker ook de moeite waard in de rest van het jaar.

We hebben vijf unieke en echte Betuwse B&B’s voor je geselecteerd, van avontuurlijk tot luxe:

1. Slapen tussen de koeien op De Pippert

Hoeve De Pippert is een werkende melkveehouderij uit 1840 in het mooie Betuwse dorp Ophemert. Je logeert er bij de boerenfamilie, temidden van melkkoeien en kalveren. Er is onder andere een knuffelschuur, boerderijwinkeltje en kaasmakerij. Er is genoeg te doen op de boerderij, maar wil je toch het erf af, dan wandel je zo door de ongerepte uiterwaarden langs de Waal.

Je slaapt op De Pippert in luxe ingerichte tenten van Het BoerenBed.

2. Waan je prins of prinses in een heus kasteel

Altijd al eens op een kasteel willen overnachten? Aan de lommerrijke laan tegenover De Pippert ligt Kasteel Ophemert. Een prachtig historisch kasteel uit 1265 (!), compleet met slotgracht, bruggetje en kasteeltuin. Het kasteel wordt beheerd door een adellijke familie. De gastheer en gastvrouw verwelkomen je enthousiast en de kamers zijn helemaal in stijl. Mét buitenzwembad.

3. Terug naar de kleuterschool

Zoelen is alweer zo’n mooi dorp in de Betuwe. Er is net een nieuwe B&B geopend, in De Oude Kleuterschool nog wel. De B&B biedt mooie herinneringen aan de vroegere bestemming van het gebouw, zoals in een oude schoolfoto die een hele wand beslaat. Met eigen opgang en privéterras.

4. In een oude paardenstal tussen de bloesems

In B&B De Lindenbloesem in Rhenoy slaap je in de voormalige paardenstal van een oude boerderij. De Lindenbloesem ligt aan De Linge, met afstand het lieflijkste riviertje van de Betuwe. Zwemmen, wandelen, fietsen, ooievaars kijken: het kan hier allemaal. Je kunt zelfs een arrangement nemen en samen met je overnachting ook de lelijke eend huren om in rond te touren, of de fluistersloep reserveren.

5. Chic de friemel bij de Heeren van Tuil

Een prachtige, monumentale boerderij met luxe kamers, uitstekende bedden en goede gastheren. De Heeren van Tuil verwennen je: ‘s avonds een goed glas wijn, ‘s ochtends uitgebreid ontbijten, overdag relaxen in de fruitboomgaard. Je mag ook onbeschaamd het verzamelde antiek en de moderne kunst van de eigenaren bewonderen. Of dobberen in de jacuzzi. En als je zin hebt in een wandeling, loop je zo langs de Waal met uitzicht op Zaltbommel.

Foto: Betuwetips

Een foutje gespot? Of heb je zelf een tip? We horen graag van je! Laat het weten via tips@betuwetips.nl.

Schrijver Walter van den Berg: 'Als ik de dijk op loop kán het even niet mooier'

Schrijver Walter van den Berg: 'Als ik de dijk op loop kán het even niet mooier'

Het spookt in de Betuwe! De beste spooktochten

Het spookt in de Betuwe! De beste spooktochten